Heracles pakt punt in Heerenveen

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Heracles Almelo

De confrontatie tussen middenmoters sc Heerenveen en Heracles Almelo heeft in Friesland geen winnaar opgeleverd: 1-1. Heerenveen gaat daardoor de winterstop in met twee punten meer dan Heracles.

Heracles begon goed aan de wedstrijd, maar nadat Cyriel Dessers en Mohammed Osman de eerste kansen onbenut hadden gelaten, nam Heerenveen de regie over.

De thuisploeg dwong Heracles achteruit, maar doelman Janis Blaswich gaf geen krimp. Hij hield Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke van een doelpunt af en stopte, na hands van Dessers, op slag van rust een strafschop van Hicham Faik.

Daarna kreeg debutant Anders Dreyer nog een grote kans, maar hij schoot voorlangs. De Deen verving zijn geblesseerde landgenoot en clubtopscoorder Jens Odgaard.

Voor Heracles was Dessers wel opnieuw trefzeker. De Belg maakte na rust zijn twaalfde seizoentreffer na geklungel op het Friese middenveld.

Lang konden de bezoekers niet genieten van hun voorsprong, want Joey Veerman maakte (met zijn eerste doelpunt in de eredivisie) al binnen twee minuten de gelijkmaker.

Heerenveen mocht daarna iets meer aanspraak maken op de winst, maar speelde te slordig om nog voor veel gevaar te kunnen zorgen.