Faber: 'Alleen een andere manier van denken gaat ons helpen'

Ernest Faber is woensdagavond flink geschrokken van de onderlinge spanningen binnen zijn ploeg. De interim-trainer die het seizoen van PSV moet redden, ontsnapte in het bekertoernooi na verlenging tegen de amateurs van GVVV (1-2).

Faber maakt na het ontslag van trainer Mark van Bommel het seizoen af in Eindhoven. "Als het al maanden tegenzit, heb je het gevoel dat de wereld tegen je is."

En dat gaat er met de huidige instelling niet beter op worden, voorspelt Faber. "Alleen een andere manier van denken gaat ons helpen. Ik ben wel geschrokken van de vele verwijten naar elkaar."

"De emoties schieten alle kanten op", merkte Denzel Dumfries, die bij afwezigheid van Ibrahim Afellay de aanvoerdersband draagt. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het nu een makkelijke taak is."

Dumfries: 'Emotionele week, maar je moet door'

"De enige manier om eronderuit te komen, is elkaar ondersteunen met waar je goed in bent", weet Faber. "Onderlinge kritiek mag wel wat meer opbouwend zijn."

Faber snakt naar de winterstop, als hij echt de tijd krijgt om met de spelers te praten en ze weer op het juiste spoor hoopt te zetten. "Maar eerst zaterdag nog zien te winnen."

PEC Zwolle komt naar Eindhoven, maar zelfs dat klinkt voor PSV in de huidige gemoedstoestand als een hels karwei. "Gewoon winnen. Niet moeilijker doen dan het is."

STER reclame