NOS Nieuws

Rapper 6ix9ine krijgt na 'snitchen' twee jaar cel voor deelname aan bende

De Amerikaanse rapper Tekashi 6ix9ine moet twee jaar de cel vanwege deelname aan een gewelddadige bende. Zijn straf is fors verlaagd omdat hij getuigde tegen de Nine Trey Gangsta Bloods, de bende waar hij lid van was.

6ix9ine is een grote naam in de hiphopwereld; zijn hit BEBE heeft op YouTube bijna een miljard views. Zijn album Dummy Boy stond vorig jaar op nummer drie in de Nederlandse Album Top 100.

De 23-jarige rapper hing een celstraf van 37 jaar boven het hoofd. Hij werd verdacht van een reeks misdaden, waaronder het aansturen van vuurwapengeweld waarbij een voorbijganger in haar voet werd geschoten. Maar door zijn "buitengewone samenwerking" met justitie vond de rechter twee jaar cel voldoende straf.

'Snitch'

Mede dankzij de getuigenis van de flamboyante rapper werden twee hooggeplaatste bendeleden veroordeeld. Op internet wordt 6ix9nine door collega-rappers belachelijk gemaakt vanwege zijn loslippigheid. Ze vinden dat hij door de mand is gevallen als gangstarapper, een imago dat de artiest zichzelf had aangemeten.

Onder meer Snoop Dogg maakte op zijn Instagram een woordspeling op snitch, oftewel verrader:

Daniel Hernandez werd lid van de Nine Trey Gangsta Bloods nadat hij was doorgebroken als rapper. Daarom vond de rechter het opmerkelijk dat hij had besloten zich bij de groep aan te sluiten "en die te gebruiken als persoonlijk moordcommando".

Voorafgaande aan zijn veroordeling vandaag had de 23-jarige spijt betuigd. Hij bood zijn fans, familie en de slachtoffers excuses aan. "Ik heb veel fouten gemaakt in mijn leven, maar dat maakt me nog geen slecht persoon."

Wraak

Volgens de openbaar aanklager was de artiest tijdens de verhoren "een open boek". Gezien het gevaar dat Hernadez' naasten lopen, is dat volgens de aanklager opvallend te noemen. De verwachting is dat de bende wraak zal willen nemen.

6ix9ine komt in aanmerking voor een getuigenbeschermingsprogramma. Maar vanwege zijn opvallende uiterlijk zal het een lastige opgave zijn om onherkenbaar door het leven te gaan. De rapper heeft onder meer het getal 69 op zijn voorhoofd laten tatoeëren.

De rapper heeft inmiddels 13 maanden vastgezeten in voorarrest en wordt eind 2020 vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl