1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Actievoerders opgepakt voor gooien vuurwerk naar politie en hinderen ambulance

De politie in Amersfoort heeft drie personen opgepakt, omdat ze met vuurwerk naar motoragenten hadden gegooid. Twee van de drie agenten zijn in het ziekenhuis behandeld voor oorsuizen.

De agenten begeleidden aan het begin van de avond een protest van boeren en bouwers. Vanuit een voorbijrijdend busje werd plotseling vuurwerk naar de agenten gegooid. De aangehouden mannen waren deelnemers aan het protest. Ze komen uit de omgeving van Amersfoort.

"Op basis van de uiterlijke kenmerken, zoals spandoeken, konden wij opmaken dat het ging om mensen die bij de demonstratie betrokken waren", zei de politie tegen RTV Utrecht. De drie zitten vast en worden door de recherche verhoord. In het busje is zwaar vuurwerk aangetroffen. Dit geweldsincident wordt hoog opgenomen, zegt de politie.

Ambulance

In Groningen is op de A7 tussen Beerta en Scheemda een tractorbestuurder opgepakt, die ervan wordt verdacht dat hij een ambulance hinderde. De ambulance vervoerde volgens de politie een patiënt en had een zwaailicht aan.

De wagen werd gehinderd toen de bestuurder enkele landbouwvoertuigen wilde passeren. De politie zegt dat de ambulance hard moest remmen en zo een aanrijding kon voorkomen. De aangehouden tractorbestuurder is 17 jaar en komt uit de gemeente Westerkwartier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl