Barcelona en Real Madrid in evenwicht in teleurstellende topper

Barcelona en Real Madrid in evenwicht in Spaanse topper

Barcelona en Real Madrid geven elkaar dit seizoen weinig toe aan kop van La Liga en dat was in het onderlinge treffen van woensdagavond niet anders. In een topper met weinig spektakel speelden de Spaanse grootmachten met 0-0 gelijk.

Zowel Barcelona als Real Madrid haalde dit seizoen zelden het topniveau dat je bij clubs van hun statuur mag verwachten, wat dat betreft mocht het nauwelijks een verrassing heten dat ook hun onderlinge treffen geen wedstrijd was om je vingers bij af te likken.

Real hanteert Barça-tactiek

Real Madrid deed zich voor rust het positiefst gelden. De Madrilenen zetten Barcelona fanatiek vast, waardoor de tegenstander moeite had met de opbouw; een tactiek waarmee tot enkele jaren geleden juist Barça zo succesvol was.

Barcelona, waar Frenkie de Jong de hele wedstrijd meedeed, liet zich echter met een paar counters evenmin onbetuigd. De beste kans was voor rust zelfs voor de thuisploeg, Jordi Alba tikte na een boogbal van Lionel Messi naast.

Al met al waren de kansen gelijk verdeeld en aan beide kanten werd een bal van de lijn gehaald.

Na rust had Real Madrid, waar Sergio Ramos nu eens een positief record in handen kreeg door zijn 43ste Clásico te spelen, opnieuw een overwicht, maar kreeg Barça wederom de beste kansen.

Ook Lionel Messi kon zijn stempel niet drukken in het Camp Nou

Messi kreeg na een uur spelen een puike kans, maar raakte de bal in kansrijke positie compleet verkeerd. En Luis Suárez kon twee keer binnen de zestien uithalen, maar eerst raakte hij de bal half en vervolgens werd zijn schot geblokt.

Goal Bale afgekeurd

Aan de andere kant zag Gareth Bale een treffer terecht afgekeurd worden, aangever Ferland Mendy ontving de bal in buitenspelpositie.

Het duel werd er daarna niet boeiender op en in het laatste kwartier gebeurde weinig meer, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was: met 0-0 op het scorebord.