Gianluigi Buffon (links) met Leonardo Bonucci

Juventus luistert recordwedstrijd Buffon op met zege op Sampdoria

Juventus heeft de recordwedstrijd van Gianluigi Buffon van extra glans voorzien, door met 2-1 te winnen bij Sampdoria. Buffon speelde in Genua zijn 479ste Serie A-wedstrijd voor Juve, waarmee hij het clubrecord in handen heeft.

De inmiddels 41-jarige doelman, die tot woensdag op gelijke hoogte stond met Alessandro Del Piero, deed dat met Leonardo Bonucci en Merih Demiral als centraal verdedigingsduo voor zich. Matthijs de Ligt zat net als zondag op de bank bij Juventus.

Buffon zag hoe Paulo Dybala op fraaie wijze de score opende namens Juventus. De Argentijn schoot een voorzet van Alex Sandro ineens in de verre hoek (0-1).

Gianluca Caprari zorgde er tien minuten voor rust voor dat Buffon zijn recordwedstrijd niet zonder tegentreffer beëindigde. De Sampdoria-aanvaller schoot hard raak na slecht uitverdedigen van Juventus (1-1).

Maar Buffon en consorten zochten alsnog met een voorsprong de kleedkamers op. Cristiano Ronaldo torende op slag van rust ver boven zijn directe bewaker uit en kopte hard raak (1-2).

In de tweede helft werd er niet meer gescoord in Genua, waardoor Juventus de drie punten meenam terug naar Turijn. De 'Oude Dame' staat daardoor voorlopig alleen aan kop in de Serie A. Achtervolger Internazionale komt pas in het weekend in actie.