NOS Sport

'Dit jaar heb ik geleerd wat het is om met een filmpje 'viral' te gaan'

De warming-up is nooit saai bij de volleybalvrouwen

In de laatste dagen van 2019 graven de verslaggevers van NOS Sport weer in hun eigen werk om een voor hen gedenkwaardige reportage of bijzonder interview van het afgelopen jaar toe te lichten. Vandaag: Maarten Tip en de danspassen van een krachttrainer.

"Dit jaar heb ik geleerd wat het is om 'viral' te gaan met een filmpje. En dat allemaal dankzij Rett Larson, de Amerikaanse krachttrainer van de Nederlandse volleybalsters. Bij het olympisch kwalificatietoernooi in Italië zag ik hoe hij zijn ploeg allerlei danspassen liet doen bij wijze van warming-up voor de wedstrijd. Het publiek op de tribunes reageerde steeds met een groot applaus."

"Cameraman Martijn Tuinman en ik besloten de warming-up te draaien om er een mooi filmpje van te maken. Helaas haalde Nederland het olympisch ticket in Italië niet, dus was dat niet het moment om er iets mee te doen."

"In aanloop naar het EK was de timing beter. Bij alle danspassen heb ik muziekjes uitgezocht en in Hilversum met editor Roland Boxem een filmpje in elkaar gezet. Onze internet- en socialredactie plaatsten het op de verschillende kanalen van de NOS en meteen ging het 'viral'. Alleen al op Facebook werd het 4,8 miljoen keer bekeken, duizenden keren gedeeld en waren er vele duizenden reacties."

"Larson krijgt nu nog reacties op het filmpje en zijn bijzondere warming-up, meestal positief."

"Inmiddels is er bij de Nederlandse volleybalsters wel wat veranderd. Hoofdcoach Jamie Morrison werd ontslagen, omdat na het EK ook de World Cup teleurstellend verliep."

"Met de nieuwe bondscoach Giovanni Caprara speelt Oranje van 7 tot en met 12 januari het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn. De winnaar plaatst zich voor de Olympische Spelen van Tokio. Larson is gebleven, dus zijn warming-up zal ook in Apeldoorn en hopelijk in Tokio te zien zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl