Timo Werner (rechts) is de gevierde man bij RB Leipzig
NOS Voetbal

RB Leipzig blijft in spektakelstuk overeind tegen Borussia Dortmund

Koploper RB Leipzig heeft een zwaarbevochten punt overgehouden aan de topper bij Borussia Dortmund. Het spektakelstuk eindigde in een 3-3 gelijkspel.

In de stromende regen gingen Dortmund en Leipzig in de hoogste versnelling op zoek naar de overwinning.

Voor rust leverde dat twee goals op voor de thuisploeg. Julian Weigl verraste keeper Peter Gulacsi met een afstandsschot en Julian Brandt rondde na een fraaie beweging af.

Het eerste kwartier na de pauze kende een bizar verloop. Fouten van Dortmund-doelman Roman Bürki en Brandt werden genadeloos afgestraft door Timo Werner, die zijn zeventiende en achttiende treffer van het seizoen liet aantekenen.

Jadon Sancho

Dortmund had in Jadon Sancho echter een uitblinker. De 19-jarige Engelsman, die eerder de assist gaf op Brandt, maakte de 3-2. Niet veel later viel hij uit met een blessure.

Leipzig gaf zich niet gewonnen en herstelde via invaller Patrik Schick het evenwicht. In de slotfase probeerde Dortmund het nog wel, maar verder dan een poging van Nico Schulz kwam het niet.

Klaassen keihard onderuit

Davy Klaassen beleefde een pijnlijke avond met het kwakkelende Werder Bremen.

Het bezoekende Mainz 05 zegevierde met liefst 0-5, waardoor de positie van trainer Florian Kohfeldt nog meer onder druk komt te staan. Jean-Paul Boëtius speelde het gehele duel bij Mainz.

Davy Klaassen druipt af

Trainer Alfred Schreuder behaalde weer eens een succesje met Hoffenheim. Bij Union Berlin bleken goals van Ihlas Bebou en Christoph Baumgartner voldoende voor de drie punten: 2-0.

Met Jeffrey Gouweleeuw in de basis wist FC Augsburg met ruime cijfers te winnen van Fortuna Düsseldorf: 3-0.

Stand bovenin Bundesliga

1. RB Leipzig 16-34
2. Borussia Mönchengladbach 15-31
3. Borussia Dortmund 16-30
4. Schalke 04 15-28
5. Bayern München 15-27

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl