Go Ahead Eagles bejubelt de treffer van Martijn Berden

Go Ahead Eagles pijnigt FC Twente in beker, Fortuna verslaat PEC

Go Ahead Eagles heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. De eerstedivisionist verraste FC Twente door in Enschede met liefst 5-2 te winnen. Ook Fortuna Sittard, sc Heerenveen en Vitesse bekeren verder.

In een goedgevulde Grolsch Veste nam Go Ahead brutaal de leiding. Een voorzet van Elso Brito werd met de knie binnen gewerkt door Antoine Rabillard.

Enkele minuten later ging Peet Bijen in de fout door Adrian Edqvist vast te pakken in de zestien, waardoor de bal op de stip ging. Jeroen Veldmate maakte er vervolgens 0-2 van.

Peet Bijen schreeuwt het uit na zijn 2-2

Twente was wakker geschud en maakte jacht op de aansluitingstreffer. Bijen maakte zijn fout bijna goed, maar kopte uit een hoekschop op de lat.

Na hands van Veldmate mocht Aitor Cantalapiedra aanleggen vanaf elf meter. De Spanjaard schoot koeltjes raak. Kort na rust kon Bijen alsnog juichen na een kopbal uit een vrije trap van Aitor.

De 2-2 leek de opmaat voor een overwinning van Twente. Go Ahead Eagles toonde echter veerkracht en trok de zege naar zich toe. Martijn Berden, Richard van der Venne en Rabillard zorgden voor een heuse afstraffing.

Fortuna, Heerenveen en Vitesse wel door

In tegenstelling tot Twente plaatsten eredivisionisten Fortuna Sittard, sc Heerenveen en Vitesse zich wel voor de achtste finales.

Fortuna was in Limburg met 3-0 te sterk voor PEC Zwolle. Bassala Sambou en Rasmus Karjalainen tekenden voor rust voor de eerste twee treffers, waarna Darryl Lachman de eindstand in de tweede helft met een eigen doelpunt op 3-0 bepaalde.

Heerenveen klopte Roda JC met 2-0 en Vitesse had weinig moeite met de amateurs van ODIN'59: 4-0.