John Frusciante in zijn vorige periode bij de Peppers, in 2006
NOS Nieuws

Red Hot Chili Peppers met 'oude' gitarist Frusciante op Pinkpop

De Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers heeft een nieuwe gitarist. De opvolger van Josh Klinghoffer is een oude bekende: John Frusciante. Hij was al eerder twee periodes gitarist van de band, onder meer op de succesalbums Blood Sugar Sex Magik en Californication.

De rockband maakte op Instagram bekend na tien jaar afscheid te nemen van Klinghoffer, "een prachtige muzikant die we respecteren en liefhebben". In hetzelfde bericht wordt de terugkeer van publiekslieveling Frusciante aangekondigd.

Uit de reacties op de Instagram-post valt op te maken dat de meeste Peppers-fans niet rouwig zijn om de wisseling. "DIT IS HET BESTE BERICHT OOIT", is een van de reacties. "HET BESTE DAT DE MENSHEID OOIT IS OVERKOMEN", schrijft een ander.

Frusciante geldt als een van de meest gewaardeerde gitaristen in de rockmuziek. Hij drukte tussen 1988 en 2009 een grote stempel op de muziek van de Red Hot Chili Peppers.

Begin jaren 90 stapte Frusciante uit de band vanwege een drugsverslaving, om enkele jaren later terug te keren. In 2009 verliet hij de Peppers nogmaals, dit keer naar eigen zeggen vanwege een verschil in muzikale interesses. In de tussentijd maakte hij enkele soloalbums.

Het nieuws betekent dat Frusciante komend jaar op Pinkpop zal staan met de Red Hot Chili Peppers. De band is de afsluiter op vrijdag 19 juni, zo werd al eerder bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl