NOS Voetbal

PSV zet trainer Van Bommel op straat en schuift Faber naar voren

'Er is wel wat meer aan de hand bij PSV'

PSV heeft trainer Mark van Bommel ontslagen. Reden is de reeks negatieve resultaten van de club. "Het verval is te groot en PSV-onwaardig", laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten namens de clubleiding.

Ook de assistenten Reinier Robbemond en Jürgen Dirkx vertrekken. PSV heeft hoofd jeugdopleiding Ernest Faber naar voren geschoven om de rest van het seizen op de bank van de Eindhovenaren plaats te nemen. Boudewijn Zenden is in elk geval tot de winterstop zijn assistent.

De Jong: 'Mark en ik zijn veeleisend naar elkaar geweest, dat moet ook'

PSV verloor zondag bij Feyenoord (3-1), waardoor in de eredivisie de achterstand op AZ en Ajax is opgelopen tot tien punten. Ook in Europa vielen de resultaten tegen. Na het mislopen van de Champions League overwinterden de Eindhovenaren ook niet in de Europa League.

Strijdbaar

"Al moet ik tegen de hele wereld vechten, ik ga niet opgeven", zei Van Bommel zondag nog na het verlies bij Feyenoord. "We moeten op deze manier doorgaan. Dan heb je de grootste kans dat we weer gaan winnen"

PSV: slechts twee zeges in twaalf duels en tien punten achter op Ajax en AZ

"De wedstrijden zijn de meetmomenten, maar het proces er omheen is ook bepalend", pareerde Gerbrands. "We monitoren dat intensief. PSV is een club waar we elkaar proberen te helpen en ondersteunen. Dat is ook in de voorbije maanden zo geweest. Het clubbelang heeft altijd voorop gestaan."

Van Bommel beleefde als speler grote successen met PSV, maar Gerbrands liet eerder al doorschemeren dat sentimenten niet tellen in de afweging om de beste beslissing te nemen voor de club.

Gerbrands: "De evaluatie heeft uiteindelijk in deze pijnlijke beslissing geresulteerd. We hebben er met z'n allen alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt."

Van Bommel was sinds de zomer van 2018 werkzaam als hoofdtrainer bij PSV, waarmee hij vorig seizoen tweede werd in de eredivisie.

Na de nederlaag bij Feyenoord toonde Van Bommel zich nog strijdbaar:

Vertrek bij PSV voor Van Bommel geen optie: 'Denk ik niet aan op dit moment'

PSV presenteerde met Faber al meteen een tijdelijke opvolger voor Van Bommel. Een voor de hand liggende keuze, volgens NOS-commentator Arno Vermeulen. "Een makkelijke oplossing zijn om in elk geval de komende weken even door te komen."

Faber was eerder hoofdtrainer bij FC Eindhoven, NEC en FC Groningen en assistent bij het Nederlands elftal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl