Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - FC Utrecht Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

FC Utrecht heeft weer aansluiting gevonden met de subtop in de eredivisie. Na de 0-1 in Groningen boekte Utrecht tegen Heracles de tweede uitzege op rij. Het duel in Almelo eindigde in 1-3.

Net als een week eerder maakte Bart Ramselaar het verschil voor de ploeg van John van den Brom. De middenvelder luisterde zijn eerste basisplaats in anderhalve maand op met twee goals.

Het geduldig zoeken naar een opening leverde Utrecht een schot op de paal van Jean-Christophe Bahebeck en een kopbal net naast van Willem Janssen op.

Cyril Dessers en Mauro Juniór waagden zonder succes een poging namens de thuisploeg, die via Orestis Kiomourtzoglou vijf minuten voor de rust alsnog toesloeg.

Ramselaar leeft op: 'Lekker gevoel'

Utrecht zette na rust druk en Ramselaar maakte uit de draai al snel gelijk. Zijn voorbeeld werd, nadat Mauro Juniór eerst nog op de paal had gevuurd, gevolgd door Gyrano Kerk. Ook hij tolde handig om zijn as om van dichtbij te scoren.

Diep in blessuretijd liep Ramselaar de bal nog in een leeg doel. Door de winst klimt Utrecht naar de vijfde plaats in de competitie.

statistieken

STER reclame