NOS Sport

Strafcorners redden Kampong, maar na winterstop wacht wel inhaalrace

Kampong sleept met strafcorners punt uit het vuur bij HGC

De hockeyers van Kampong gaan als nummer vijf van de hoofdklasse de winterstop in. Een hard gelag voor de ploeg uit Utrecht, die in 2017 en 2018 landskampioen werd en vorig jaar verliezend finalist was van de play-offs.

Zondag werd op bezoek bij HGC in de laatste wedstrijd van het jaar - een inhaalduel - met pijn en moeite een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. Maico Casella had de thuisploeg op 2-0 gezet, maar twee strafcorners van Jip Janssen hielpen Kampong alsnog aan een punt.

HGC had gedurende de wedstrijd meer afstand kunnen nemen, maar Kampong-doelman David Harte toonde zich meermalen een sta-in-de-weg.

Topvijf hoofklasse

Bloemendaal 13-35
Den Bosch 13-30
HGC 13-29
Rotterdam 13-26
Kampong 13-24

De magere resultaten van Kampong zijn voornamelijk terug te voeren op een waslijst aan blessures. Zo ontbraken Robbert Kemperman, Sander de Wijn, Terrance Pieters en Jasper Luijkx tegen HGC en zat Jonas de Geus een schorsing uit.

Inhaalraces

De topvier van de hoofdklasse plaatst zich voor de play-offs. Na de winterstop moet Kampong zich dus oprichten, maar dat heeft de club wel vaker gedaan. In 2015 werd de EHL gewonnen na een belabberde start en in 2017 vochten de Utrechters zich van de zevende plaats naar het landskampioenschap.

Hockeyers Kampong weten hoe je een zwakke start omzet in succes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl