Excellerende Berghuis duwt PSV dieper in de zorgen

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - PSV

Een excellerende Steven Berghuis en Luis Sinisterra hebben Feyenoord aan een 3-1 overwinning op PSV geholpen. Het tweetal gaf na een enerverende, maar matige topper de doorslag in De Kuip.

De wedstrijd maakte tevens duidelijk dat de sportieve crisis bij PSV, ondanks een opleving tegen Fortuna Sittard, nog lang niet is bezworen. Ook het uitvallen van Donyell Malen (knieblessure) zal daar niet bij helpen.

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews na afloop met Mark van Bommel, Nick Viergever, Dick Advocaat, Steven Berghuis en scheidsrechter Bas Nijhuis.

In de boeiende eerste helft werd het voorzichtig startende Feyenoord door PSV naar achteren gedrongen. Donyell Malen zag een fraaie omhaal worden geblokt door Eric Botteghin en Steven Bergwijn schoot in vrijstaande positie aan de rand van de zestien hopeloos over het doel.

De 0-1 hing in de lucht, maar na de eerste goede kans voor Feyenoord was het raak voor de Rotterdammers. Berghuis kopte al vallend knap raak na goed voorbereidend werk bij de achterlijn van Sinisterra.

Uitstel van executie

De wedstrijd kwam vervolgens in evenwicht. Feyenoord kreeg vertrouwen en kreeg weer via Berghuis een grote kans (redding Lars Unnerstall in de verre hoek). Het bleek uitstel van executie.

Denzel Dumfries trok na ruim een half uur na een knappe actie van Sinisterra aan de noodrem door het shirt van de rappe Colombiaan vast te pakken in het strafschopgebied. Berghuis schoot de penalty vervolgens beheerst raak.

Steven Berghuis is tot nu toe de grote man bij Feyenoord-PSV
    Met een mooie snoekduik kopt Steven Berghuis Feyenoord op 1-0
    Steven Bergwijn in duel met Luis Sinisterra

Feyenoord deed het in de tweede helft vervolgens rustig aan en liet PSV komen. De Eindhovenaren misten echter het zelfvertrouwen om de defensie van de Rotterdammers te ontmantelen.

Na een blessure van Malen, die in de 52ste minuut bij een val verkeerd op zijn knie viel, werden de problemen voor PSV groter door een handsbal van Nick Viergever op een schot van Berghuis: strafschop. Een ogenschijnlijk zware straf.

Frustratie bij PSV

De PSV'ers ontploften vervolgens van woede bij arbiter Nijhuis en dat leverde een gele kaart op voor Daniel Schwaab, Viergever en Dumfries.

Berghuis wachtte ondertussen geduldig totdat hij zijn tweede strafschop van de middag kon benutten en deed dat met verve.

Het murw geslagen PSV miste daarna nog kansen via Bergwijn en Ihattaren. Even later redde invaller Gastón Pereiro met een hoogstandje de Eindhovense eer. Feyenoord raakte evenwel niet van slag en speelde op wilskracht de wedstrijd zonder verdere schade uit.