NOS Sport

Handbalsters uitzinnig van vreugde na WK-goud: 'Onbeschrijflijk'

Matchwinner Abbingh: ‘Gewoon die bal gepakt en gedaan waar ik goed in ben’

Kort nadat Lois Abbingh de felicitaties van minister-president Mark Rutte in ontvangst had genomen, blikte de matchwinner terug op haar beslissende treffer in de WK-finale tegen Spanje.

Door een '7-meter' in de slotseconden bepaalde Abbingh de eindstand op 30-29 in het voordeel van Nederland.

"Ik heb echt totaal niet nagedacht. Gewoon die bal pakken en doen waar ik goed in ben. Nu word ik herinnerd als degene die Nederland de wereldtitel heeft gebracht met een doelpunt in de laatste seconden. Toch leuker dan andersom", glunderde Abbingh.

"Deze finale was zo kenmerkend voor ons hele toernooi, met ups en downs. Je kon zien dat iedereen echt kapot was, maar dat maakt niet meer uit. You get what you deserve, ongelooflijk."

Achtbaan

Tess Wester, die in de slotfase enkele cruciale reddingen verrichtte, loofde Abbingh. "Ik ben donders blij dat Lois 'm erin gooit. Vorig jaar deed ze het op het EK tegen Spanje in de laatste seconden en nu weer. Ik heb zo veel respect voor haar."

"Onze mentale weerbaarheid dit toernooi was zo hoog. Het was zo'n achtbaan. Ik heb kippenvel, van top tot teen. En we gaan direct naar Tokio, de Olympische Spelen. Wij hebben dit echt wel verdiend."

Bekijk hieronder de reacties van Tess Wester, Estavana Polman en Danick Snelder:

"Dit is echt onbeschrijflijk, we hebben het nog zó spannend gemaakt. Maar het kan mij niet schelen. We zijn gewoon wereldkampioen!"

Danick Snelder verwoordde kort na afloop van de zinderende finale in Japan eveneens het heersende gevoel bij de handbalsters.

Snelder, die eerder geruime tijd aan de kant stond met een hernia, kon haar tranen nauwelijks bedwingen. "We hebben gevochten, het was zwaar. De energie raakte op. Dit is waar je zo lang voor hebt gewerkt. Gewoon onbeschrijflijk."

Polman beste speelster WK

Estavana Polman werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi. "Een individuele prijs is superleuk, maar het kan me gestolen worden. Ik heb goud."

"We hebben zo hard gevochten voor deze titel, zijn altijd in elkaar blijven geloven. En nu heb je die gouden plak. Wauw, niet normaal. Heel heftig. Ik moet het laten bezinken."

Bekijk hieronder de reacties van Laura van der Heijden, bondscoach Emmanuel Mayonnade en Kelly Dulfer:

Rechteropbouwspeelster Laura van der Heijden toonde trots haar gouden plak. "Ik vind hem ook echt heel erg mooi. We hebben ook echt hard gewerkt voor deze medaille. Ik ben zó trots op ons. Niet normaal."

De handbalsters gaven nog bijna een zeker lijkende voorsprong uit handen. Van der Heijden: "We hadden toch net wat slordigheden, maar het maakt ook niet uit hoe. We hebben 'm gewoon."

"Het komt echt nog niet binnen. Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is", zei Kelly Dulfer. "Ik ben wereldkampioen, maar ik besef het nog niet."

Bondscoach Emmanuel Mayonnade: "We speelden niet goed, maar we zijn wereldkampioen. Ik ben ontzettend blij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl