Twee strafschoppen bezorgen Emmen de zege op Sparta

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - Sparta Rotterdam

Na drie nederlagen op rij weet FC Emmen weer wat winnen is. In een winderig stadion De Oude Meerdijk werd Sparta Rotterdam met 2-0 verslagen. De thuisploeg dicteerde bijna de volledige wedstrijd, maar uiteindelijk brachten twee penalty's de ploeg van Dick Lukkien de zege.

Emmen en Sparta stonden voor de twintigste keer in competitieverband tegenover elkaar, maar troffen elkaar nog nooit in de eredivisie. Zondagmiddag zat Emmen binnen een half uur al op rozen. Na twee benutte strafschoppen had de ploeg al een comfortabele voorsprong te pakken.

Eerst tikte Sparta-verdediger Jurgen Mattheij Emmenaar Marko Kolar lichtjes aan in het strafschopgebied, waarna Sergio Peña doelman Harush de verkeerde hoek instuurde: 1-0.

Tien minuten later was het weer raak. Emmen-verdediger Miguel Araujo kopte op de arm van Spartaan Ragnar Ache en opnieuw was scheidsrechter Van de Graaf onverbiddelijk. Ditmaal mocht Michael de Leeuw aanleggen van elf meter en ook hij schoot raak.

De Leeuw gunde Peña penalty, Fraser wisselde Rayhi vanwege slechte corners

De 2-0 was het sein voor Sparta-coach Henk Fraser om in te grijpen. Hij slachtofferde Mohamed Rayhi voor Deroy Duarte en in de rust moest ook Abdou Harroui eraan geloven. Laros Duarte was zijn vervanger.

Fraser was niet tevreden over hoe Rayhi aan de wedstrijd begon. "Als een speler zijn eerste drie corners neemt zoals hij ze neemt, dan mogen ze boos op mij zijn dat ik ze wissel, maar ik heb denk ik ook een keer het recht om boos te worden", sprak hij na afloop.

Emmen blijft thuis sterk

In de tweede helft kabbelde het duel naar het einde. Sparta was niet bij machte om iets te forceren, Emmen kreeg nog enkele kansen maar wist niet meer te scoren.

Bij Sparta duurt de malaise zodoende voort. De ploeg won maar één van zijn laatste acht wedstrijden. De laatste drie duels wisten de Spartanen ook het doel niet te vinden.

Emmen op de Oude Meerdijk blijft zodoende een status aparte. Van de achttien behaalde punten werden er zeventien in het eigen stadion veroverd.