Bekijk hier de samenvatting van VVV-Venlo - PEC Zwolle Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het duel in de kelder van de eredivisie tussen VVV-Venlo en PEC Zwolle, de nummer vijftien en zestien van de ranglijst, is geëindigd in een verdiende overwinning voor de Zwollenaren. Dankzij de 2-1 zege, pas de tweede buitenshuis dit seizoen, stijgt PEC naar de veertiende positie.

Nadat trainer Maurice Steijn nog eens bedankt werd voor de bewezen diensten - hij werkte van 2014 tot afgelopen zomer in Venlo en werd met VVV in 2017 kampioen in de eerste divisie - ging de bal rollen in De Koel. Al snel bleek dat de coach, die met de Noord-Limburgers ook een treetje hoger prima resultaten boekte, node gemist wordt.

Na acht minuten mocht Dean Huiberts al even aan een Zwolse treffer ruiken, maar die kwam er pas echt toen Lennart Thy drie minuten later de bal teruglegde op Kenneth Paal en de linksback met een heerlijke knal de rechterbovenhoek vond. Het was voor de 22-jarige Paal zijn eerste treffer in de eredivisie.

PEC-verdediger Kenneth Paal (links) ziet zijn schot richting bovenhoek van het VVV-doel zeilen Pro Shots

Na 24 minuten zette Thomas Lam met een dieptepass Pelle Clement aan het werk. De aanvoerder bracht behendig de bal onder controle en verschalkte VVV-doelman Thorsten Kirschbaum met een subtiele voetbeweging: 0-2.

Pas daarna wist de thuisploeg zich een keer te laten gelden. Johnatan Opoku had het vizier echter te hoog staan. Vito van Crooy leverde aan de andere kant twee schoten af, waarvan de eerste gepakt werd door Kirschbaum en de tweede via de lat over het doel zeilde.

Scorende debutant

Ook na rust bleef PEC veruit de gevaarlijkste ploeg. Gustavo Hamer en Huiberts stuitten op de Duitse VVV-keeper, die bij een inzet van Thy de hulp kreeg van de lat. Met een redding met één hand liet zijn landgenoot Michael Zetterer zien niet voor niets te zijn meegereisd met de PEC-selectie.

Debutant Aaron Bastiaans heeft gescoord voor VVV Pro Shots

Met de 17-jarige debutant Aaron Bastiaans in de ploeg hoopte VVV-interim Jay Driessen het tij nog te keren en dat bleek er zowaar nog in te zitten toen de jongeling al drie minuten na zijn entree een voorzet van Sinclair verzilverde.

Driessen dacht de truc tegen de kansen missende Zwollenaren nog een keer uit te kunnen halen met een tweede debutant Stan van Dijck. De 19-jarige kwam inderdaad in scoringspositie, maar Zetterer kon zijn inzet nog net uit het doel tikken.

Bastiaans ondanks nederlaag VVV-Venlo: 'Superblij met mijn doelpunt'
Statistieken VVV-Venlo - PEC Zwolle

STER reclame