NOS Sport

Goud, record en olympisch ticket voor Kamminga

Heemskerk laat 200 vrij schieten op Spelen, Kamminga zwemt weer record

Arno Kamminga heeft bij de Swim Cup in Amsterdam de 100 meter schoolslag gewonnen. De Katwijker tikte in de finale aan in 58,65 en verbeterde daarmee opnieuw zijn Nederlands record.

Daarmee was hij opnieuw ruim sneller dan de olympische limiet (59,38), waar hij tijdens de series ook al onder was gedoken.

Kamminga heeft dit jaar al meerdere keren zijn nationale record aangescherpt. De laatste keer was vorige maand tijdens wereldbekerwedstrijden in Kazan, toen hij als eerste Nederlander onder de 59 seconden dook (58,98).

Vrijdag won Kamminga ook de 200 meter schoolslag in Amsterdam. Op dat onderdeel had hij zich al eerder van een olympisch startbewijs verzekerd.

Kamminga steekt de laatste weken in topvorm. Vorig weekend veroverde hij tijdens de EK kortebaan nog het goud op de 100 en 200 meter schoolslag.

Femke Heemskerk was Ranomi Kromowidjojo de baas op de 100 meter vrije slag: 53,23 om 53,83. Beiden hadden zich op deze afstand al geplaatst voor de Spelen.

Na afloop maakte Heemskerk bekend op de Olympische Spelen in Tokio de 200 meter vrije slag te laten schieten. Ze ziet meer kansen op de 100 meter vrij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl