AFP
NOS Wielrennen

Na ruim een jaar einde aan zegereeks Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft voor het eerst in 36 veldritten naast de winst gegrepen. De 24-jarige wereldkampioen moest in Ronse, in de vierde wedstrijd om de DVV-trofee, genoegen nemen met de derde plaats.

Van der Poel, net terug van een stage met zijn wegploeg in Spanje, moest in de loodzware modder van Ronse zijn meerdere erkennen in de Belgen Toon Aerts en Eli Iserbyt. De vorige keer dat de Corendon-Circus-coureur op een crossfiets werd verslagen was ruim een jaar geleden, op 1 november 2018.

Aerts, dit seizoen drie keer tweede en een keer derde in de wereldbekercyclus, was een klasse apart. Hij wist al vroeg een gaatje te slaan en liep alleen maar verder uit. In de laatste ronde reed ook Iserbyt weg bij Van der Poel.

Bij de vrouwen was er een 1-2-3 voor Nederland. Ceylin Alvarado was de beste voor Annemarie Worst en Yara Kastelijn.

De renster van Corendon-Circus schoot uit de startblokken en pakte op het loodzware parcours gelijk een aardige voorsprong. Alleen Worst kon enigszins in het spoor blijven en ze passeerde Alvarado ook. Maar na een struikelpartij was de orde weer hersteld en reed Alvarado naar de zege.

In de strijd om de DVV-trofee, een klassement dat in tijd wordt opgemaakt, leidt Worst met een kleine minuut voor Alvarado en Kastelijn.

Van Dijk, Van der Poel of Verstappen wordt Sportman van 2019

Van der Poel is een van de drie genomineerden voor de titel Sportman van het Jaar. Hij won in 2019 onder meer de Amstel Gold Race, de WK en EK veldrijden en de EK mountainbike.

De andere genomineerden zijn voetballer Virgil van Dijk en F1-coureur Max Verstappen.

Komende woensdag worden tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala de winnaars bekendgemaakt. Het gala is live te zien bij de NOS op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl