Mo Salah tekende voor de 1-0

Liverpool houdt voor het eerst thuis de nul en loopt uit op concurrenten

Liverpool heeft in Engeland gewonnen van hekkensluiter Watford. De koploper was op Anfield met 2-0 te sterk.

Mo Salah was met twee mooie doelpunten de grote man bij Liverpool dat later op de dag ook nog goed nieuws kreeg uit Londen en Leicester. Smetje op de wedstrijd was de op het oog vervelende spierblessure van Georginio Wijnaldum.

Voor rust miste zowel Abdoulaye Doucouré als Ismaïla Sarr een opgelegde kans. Na Doucourés misser counterde Liverpool via Roberto Firmino, Sadio Mané en Salah naar de 1-0. De Egyptenaar krulde mooi binnen met rechts.

VAR

Mané dacht de 2-0 binnen te koppen, maar de VAR zag dat Manés heup zich centimeters buitenspel bevond. Watford was ook na rust gevaarlijk en trof de paal, maar Alisson Becker keepte een sterke wedstrijd.

Liverpool kreeg kansen op 2-0, maar stuntelde vooral. Na een misverstand met Alisson schoot Virgil van Dijk bijna in eigen doel. In de slotfase stelde Salah de zege veilig met een knappe bal achter zijn standbeen. Ook deze goal werd nog door de VAR bekeken, maar werd uiteindelijk goedgekeurd.

De 2-0-zege betekende opvallend genoeg ook pas de eerste overwinning zonder tegendoelpunt op Anfield dit seizoen.

Eigen doelpunt Krul

Voor Liverpool, dat komende week naar Qatar afreist voor het WK voor clubteams, werd de dag nog veel mooier, want Leicester City en Chelsea morsten punten.

Leicester kwam thuis tegen Norwich City niet verder dan 1-1 en staat tweede op tien punten. Chelsea boog in Londen met 1-0 voor Bournemouth en volgt inmiddels op twintig punten.

Tim Krul denkt de kopbal van Jamie Vardy (links) te keren, maar hij slaat de bal in eigen doel

Leicester had acht competitieduels op rij gewonnen en in al die wedstrijden scoorde Jamie Vardy. Aan beide reeksen kwam een eind.

Norwich speelde vooral voor rust sterk en kwam via Teemu Pukki verdiend op 0-1. Niet veel later sloeg Tim Krul de bal in eigen doel na een kopbal van Vardy. Leicester voerde in de tweede helft de druk op, maar Krul maakte zijn fout enigszins goed met enkele fraaie reddingen.

Late treffer nekt Chelsea

Chelsea leek thuis op een 0-0 af te stevenen, maar daar stak Dan Gosling in de 84ste minuut een stokje voor. Even dreigde de VAR roet in het eten te gooien voor de doelpuntenmaker, omdat eerder in de aanval een speler van Bournemouth mogelijk buitenspel had gestaan. Bestudering van de beelden leerde dat dat niet het geval was geweest.

Manchester City, nummer drie op de ranglijst op zeventien punten van koploper Liverpool, gaat morgen op bezoek bij Arsenal.