ANP

Op een parkeerplaats voor een sportschool in Amstelveen is aan het einde van de middag een 39-jarige inwoner van die plaats doodgeschoten. Tijdens de moordaanslag zat er een 4-jarig kind op de achterbank van de auto.

De politie vermoedt dat het om een liquidatie gaat. Het kind bleef ongedeerd en is opgevangen door familie, laat de politie weten.

De politie zette de plaats delict af met hekken:

Man doodgeschoten in Amstelveen

Het slachtoffer is een bekende van de politie. Volgens Het Parool gaat het om de Nederlands-Marokkaanse crimineel Rachid Kotar. Hij zou deel uitmaken van een bende die al jaren in conflict is met de groep rond de gezochte crimineel Ridouan Taghi, meldt de krant.

De politie heeft nog geen verdachten aangehouden. Kort na het incident deelde de politie een bericht op Burgernet, waarin stond dat er gezocht werd naar een zilverkleurige Transporter Volkswagenbus van een oud model met geblindeerde achterruiten.

Mensen werd op het hart gedrukt om de bestuurder van de bus niet zelf te benaderen, maar de politie te bellen. Een uur later werd het bericht ingetrokken, omdat de vermoedelijke vluchtauto uitgebrand was aangetroffen in Duivendrecht.

Derde schietincident

Het was het derde schietincident van vandaag in de regio Amsterdam. Vanochtend om 05.30 uur werd er zowel in Amsterdam-Zuidoost als in Diemen geschoten. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

In Diemen werd een gasleiding geraakt. Het is onduidelijk of de incidenten met elkaar verband houden.

STER reclame