Een explosief, dat vanochtend werd gevonden in een wijk in Nieuwegein, is veilig afgevoerd en wordt elders onschadelijk gemaakt. De bewoners die vanochtend hun huis moesten verlaten, mogen weer terug. Ze werden enige tijd op een andere locatie opgevangen. Onder hen was ook een baby van één dag oud.

Verdachte kleding in kliko

De politie kwam in actie nadat een bewoner vanochtend zijn dochter naar school had gebracht en bij thuiskomst zag dat de deksel van zijn kliko op een kier stond. Toen hij er in keek zag hij een onbekende jas, handschoenen en een bivakmuts liggen.

De man vertrouwde het niet en belde de politie. Bij een zoektocht in de buurt zagen agenten achter de woning het explosief liggen. De Explosieven Opruimingsdienst werd erbij gehaald en die heeft het explosief veilig afgevoerd.

Tegen een verslaggever van RTV Utrecht vertelden buurtbewoners dat het vannacht al onrustig was in de buurt. De politie was aanwezig en er vloog een helikopter over de wijk. De bewoners vermoeden dat het iets te maken heeft met een plofkraak die vannacht gepleegd is bij een elektronicazaak, aan het Europaplein in Utrecht.

Of er een verband is tussen deze incidenten, kan de politie niet zeggen.

STER reclame