Zwaarbewapende agenten in de straten van Jersey City AFP

Bij een vuurgevecht tussen twee mannen en de politie zijn in de Amerikaanse stad Jersey City, vlak bij New York, zes mensen om het leven gekomen. Het begon ermee dat de twee een agent doodschoten in de buurt van een begraafplaats.

De politieman had zich ingezet in de strijd tegen illegale wapens. Mogelijk was hij bezig een moord te onderzoeken die met zo'n wapen was gepleegd.

Na de dood van de agent verschansten de twee mannen zich in een joodse supermarkt in de buurt, waarna een hevige schotenwisseling volgde die een groot deel van de middag duurde. Uiteindelijk kwamen de twee schutters om het leven, net als drie mensen die toevallig in de supermarkt waren. Volgens de politie zijn zij door de schutters gedood.

De wijk reageert verschrikt op de urenlange politieactie. "Dit is beangstigend, wat is er aan de hand met onze gemeenschap?"

Zes doden bij vuurgevecht Jersey City: 'wat gebeurt er met onze gemeenschap?'

Onduidelijk is waarom de mannen juist in de joodse supermarkt hun toevlucht zochten. De politie zegt dat er geen bewijs is voor een gerichte actie of een terroristisch motief, maar sluit dat ook nog niet uit.

Tijdens het vuurgevecht sloot de politie de buurt hermetisch af. Veel mensen probeerden vanachter het afzetlint te filmen met hun telefoon, waarbij ze af en toe dekking zochten als er een salvo weerklonk.

Naar later bleek waren de schutters geen mannen, maar een man en een vrouw.

STER reclame