Net geen EK-medaille Van Vliet en Heemskerk op 50 vrij Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tamara van Vliet en Femke Heemskerk zijn er op de EK kortebaan in Glasgow niet in geslaagd een medaille op de 50 meter vrije slag te winnen.

Van Vliet begon goed, maar viel daarna terug en finishte in 23,83 als vierde. Heemskerk was 0,01 langzamer dan Van Vliet en werd vijfde. Ze had dit EK al brons gepakt op de 100 en 200 meter vrije slag en goud veroverd met de estafetteploeg.

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews na afloop met Tamara van Vliet en Femke Heemskerk.

De Europese titel was een prooi voor Marija Kameneva. De Russin, die al twee keer estafettegoud en zilver op de 100 meter rugslag had gewonnen, bleef met 23,56 de Française Melanie Henique 0,10 voor.

Morozov behaalt zesde en zevende EK-goud

Vladimir Morozov veroverde zijn zesde en zevende Europese titel van dit toernooi. De 27-jarige Rus was de beste op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag, en later met zijn land ook op de 4x50 meter wisselslag.

Morozov pakt zesde EK-goud door ook 100 meter vrij te winnen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Morozov, eerder de beste op de 50 vrij, de 50 meter schoolslag en drie estafettenummers, ging er als een speer vandoor. Na 50 meter was hij 0,20 sneller dan het Europees record van Amaury Leveaux.

De toptijd bleek uiteindelijk een brug te ver, maar zijn zege kwam nooit in gevaar. Met 45,53 was hij 0,37 sneller dan de Italiaan Alessandro Miressi.

Toussaint en Kamminga gouddelvers

Nederland eindigt de EK met tien medailles: vijf gouden, een zilveren en vier bronzen plakken. Kira Toussaint en Arno Kamminga ontpopten zich deze week tot ware gouddelvers.

Toussaint werd Europees kampioene op de 50 en 100 meter rugslag en pakte ook met de estafetteploeg goud. Kamminga greep titels op de 100 en 200 meter schoolslag.

STER reclame