Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - FC Emmen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

VVV-Venlo heeft drie zeer kostbare punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In De Koel werd concurrent FC Emmen met 2-0 verslagen. Het was de tweede zege in drie duels onder interim-trainer Jay Driessen.

Dankzij de zege komt VVV in punten gelijk met Emmen en Fortuna Sittard. De drie teams hebben 15 punten uit 16 duels.

De Limburgers kwamen na zeven minuten al op 1-0 door Johnatan Opoku, die een geweldige voorzet van Tobias Pachonik knap binnenknikte. VVV liet daarna het spel aan Emmen, maar kreeg zelf de beste kansen. Peter van Ooijen (lat) en Haji Wright (goede tackle Lorenzo Burnet) hadden de 2-0 op de schoen.

Kansen voor Emmen

Kort na rust tapte Emmen uit een ander vaatje en zag het Nikolai Laursen de lat raken. Michael Chácon zag zijn inzet op de buitenkant van de paal belanden.

Volop geloof bij VVV en Emmen heeft uitcomplex

Burnet miste ook een grote kans en kreeg kort daarna een rode kaart. Hij zette zijn voet op de enkel van Evert Linthorst en mocht na tussenkomst van de VAR vertrekken.

Het duurde lang voordat VVV de bevrijdende 2-0 liet aantekenen. Zo mochten Wright en John Yeboah alleen op doelman Dennis Telgenkamp aflopen, maar in plaats van de bal af te geven op Wright ging Yeboah voor eigen succes.

Telgenkamp redde, maar moest even later toch vissen toen Van Ooijen diep in blessuretijd de 2-0 binnenkrulde.

Statistieken VVV-Venlo - FC Emmen

STER reclame