Suzanne Schulting ANP

Suzanne Schulting heeft bij de wereldbekerstrijd in Shanghai zilver gewonnen op de 500 meter. De Nederlandse shorttrackster moest in de finale de dit seizoen ongenaakbare Kim Boutin voor laten gaan. Yara van Kerkhof werd vijfde en Lara van Ruijven achtste.

Boutin pakte direct de leiding en sloeg in de laatste meters nog een ultieme aanval van Schulting af. Voor de Canadese was het al haar vierde wereldbekerzege dit seizoen op de 500 meter. Zondag volgt nog een tweede wedstrijd op de kortste afstand.

Schulting kan Boutin niet van nieuwe 500 meter-zege houden Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Rianne de Vries werd zesde op de 1.500 meter, een afstand die Schulting in de Chinese stad liet schieten. Halverwege de race lag De Vries nog aan de leiding, maar door vermoeidheid zakte ze per ronde een plaats naar achteren. De overwinning ging naar de Zuid-Koreaanse Kim A-lang.

De Vries komt er niet aan te pas in 1.500 meter-finale in Shanghai Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Itzhak de Laat kwam bij de mannen op de langste individuele afstand, de 1.500 meter, niet verder dan de derde plaats in de B-finale. Hij revancheerde zich later op de aflossing voor gemengde ploegen, waarin hij in de eindstrijd aantrad samen met Daan Breeuwsma, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting.

Na valpartijen van de Verenigde Staten en Canada was het Oranje-kwartet zeker van zilver. Als slotrijder moest De Laat de leiding afstaan aan Viktor An, maar met een prachtige inhaalmanoeuvre passeerde hij de Rus en met een sterk eindschot hield hij hem op de laatste meters net achter zich.

De Laat sleept met sterke finish aflossingsgoud uit het vuur Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame