Annemiek Bekkering en Annette Duetz Watersportverbond

De zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben zich op de voorlaatste dag van het WK in de 49erFX-klasse van een prima uitgangspositie verzekerd om hun wereldtitel te prolongeren.

De titelverdedigsters, al zeker van olympische deelname volgend jaar, eindigden zaterdag voor de kust bij Auckland als derde, negende en dertiende en namen de leiding in het klassement voor de slotraces op zondag.

Bekkering en Duetz namen de leiding over van het Braziliaanse koppel Martine Greal/Kahena Kunze. De nummers één en twee hebben evenveel punten (76), maar Bekkering en Duetz wonnen meer races (drie om twee).

Zondag staan nog twee fleetraces en een medalrace op het programma. "Het wordt super spannend op de slotdag. Er is iets meer wind voorspeld en er zullen meer golven zijn. Dat vinden wij leuk", keek Bekkering vooruit.

Ook Odile van Aanholt en Cecile Janmaat eindigden in de top tien en keren daardoor terug voor de medalrace. Na de vijftiende en 21ste plaats wonnen ze de slotrace. Ze zakten wel naar de negende plaats.

Lambriex en Van Vugt stijgen

Bij de mannen klommen Bart Lambriex en Pim van Vugt in de 49er-klasse naar de achtste plaats. Na de 25ste plaats in de eerste race eindigden ze in de daaropvolgende wedstrijden als vierde en negende.

Lambriex en Van Vugt kunnen in Nieuw-Zeeland voor Nederland een zogenaamde landennominatie binnenhalen voor de Olympische Spelen. Als dat lukt, hebben ze drie kansen om die om te zetten in een ticket naar Tokio.

STER reclame