Een 62-jarige inwoner van Bergambacht is een dag vermist geweest. De demente man vertrok gisterochtend thuis met de fiets en de politie maakte zich ernstige zorgen. Vanochtend werd hij met zijn fiets aangetroffen in Alphen aan den Rijn, zo'n 30 kilometer verderop.

Gisteravond verspreidde de politie naam, foto en signalement van de man. Wie hem zag werd verzocht om de politie te bellen, omdat hij waarschijnlijk niet zou reageren als hij zou worden aangesproken.

Urgente vermissing

De politie sprak van een urgente vermissing. "Het is nu ook koud en donker en we hebben geen enkele manier om hem te traceren", zei een woordvoerder gisteravond laat tegen de regionale omroep Rijnmond.

De politie hield er rekening mee dat de man naar Rotterdam was gefietst, waar hij in het verleden heeft gewerkt. Bij een eerdere vermissing werd hij daar gevonden.

Ambulance

Over de omstandigheden waaronder de man vanochtend in Alphen aan den Rijn is gevonden, zegt de politie niets. Wel is bekendgemaakt dat hij met een ambulance naar een ziekenhuis is gebracht.

STER reclame