"Onacceptabel." Ajax-trainer Erik ten Hag is duidelijk in zijn oordeel na de 2-0 thuisnederlaag (video) tegen Willem II. "Dit was een hele slechte wedstrijd."

De coach stelt dat zijn spelers eens goed in de spiegel moeten kijken. "Wij moeten gewoon leveren en dat hebben we niet gedaan. Spelers hebben zich niet aan hun afspraken gehouden en dan valt het team uit elkaar."

Die boodschap is bij Donny van de Beek in ieder geval goed doorgekomen. De middenvelder trekt zich de nederlaag aan. "We weten allemaal dat het een slechte wedstrijd was. Bijna niemand haalde het niveau dat hij moet halen."

Donny van de Beek druipt af na de nederlaag tegen Willem II Pro Shots

"Hier hadden we zelf ook niet op gerekend", geeft Willem II-trainer Adrie Koster toe. "Ik heb natuurlijk wel gezegd: ga er vol voor, dan zien we het wel. Maar dit hadden we niet kunnen bedenken."

De winst kwam dus onverwacht, maar was niet onverdiend, vindt Koster. "Het was op basis van de eerste helft wel terecht. Dat neemt niet weg dat zij in de tweede helft terug hadden kunnen komen, maar dat deden ze niet."

Reuzendoder

De zege in Amsterdam staat niet op zichzelf. Willem II won dit seizoen ook al met 2-1 van PSV en hield AZ op 1-1. "We staan dus terecht op de plek waar we nu staan", verwijst Koster naar de positie tussen AZ en PSV op de derde plaats van de ranglijst.

Ajax krijgt weinig tijd om de wonden te likken. Dinsdag al wacht Valencia in de allesbeslissende laatste groepswedstrijd van de Champions League. De Amsterdammers hebben minimaal een gelijkspel nodig om te overwinteren.

"Dat gaat op deze manier niet lukken", beseft Ten Hag. "Maar ik weet gelukkig ook dat het spel binnen een paar dagen zomaar veel beter kan zijn. Dat kon vorig jaar ook tegen Real Madrid, kort na een slechte wedstrijd tegen Heracles."

Ten Hag hoopt dat Quincy Promes op tijd hersteld is van de spierblessure die hij vorige week opliep. "Ik ben daar nog steeds hoopvol over. Onze medische staf en Quincy werken heel hard. We willen hem speelklaar krijgen."

Willem II viert feest in de kleedkamer van de Johan Cruijff Arena Pro Shots

STER reclame