Marthe Munsterman van Ajax in duel met Kayleigh van Dooren van PSV

Vrouwen PSV en Ajax in evenwicht in Eredivisie Cup, spektakel in Zwolle

In de tweede ronde van de Eredivisie Cup hebben PSV en Ajax met 1-1 gelijkgespeeld. Volgende week is de return in Amsterdam, met als inzet een plek in de hoogste categorie.

De bezoekers kwamen binnen twintig minuten via Marjolijn van den Bighelaar op voorsprong op De Herdgang, maar nog voor rust maakte Joëlle Smits gelijk en daar bleef het bij.

In de eredivisie maken PSV en Ajax de dienst uit. Koploper PSV is met 26 punten uit 10 duels al zeker van de kampioenspoule. Ajax volgt op vier punten.

In Zwolle maakten PEC en FC Twente er een doelpuntenfestijn van. De thuisploeg won uiteindelijk met 5-4.

Nieuw toernooi

De Eredivisie Cup is een nieuw bekertoernooi waarbij clubs elkaar kunnen uitdagen om mogelijk van positie op de ladder te wisselen. Het team dat in de eindstand van het afgelopen seizoen het laagst geklasseerd stond, had het eerste recht om te bepalen tegen welke tegenstander het speelt.

De competitie wordt gespeeld over drie speelrondes, waarbij de teams per speelronde een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar spelen. De winnaar neemt de plek van de hoogst geklasseerde ploeg over. Het team dat na afloop van het spelen van de derde ronde als eerste eindigt, is de winnaar.