Reuters
NOS NieuwsAangepast

Saudiër schiet drie mensen dood op Amerikaanse legerbasis

Een leerling van de Saudische luchtmacht die in de Verenigde Staten was voor een militaire training, heeft op een vliegbasis van de Amerikaanse marine in Florida drie mensen gedood. Hij is zelf ook omgekomen. Zeker acht mensen raakten gewond. Onderzocht wordt of de man een terroristisch motief had.

De politie kreeg even voor 07.00 uur plaatselijke tijd signalen dat er op Naval Air Station Pensacola een schutter rondliep. De politie wil in verband met het onderzoek weinig kwijt over wat er daarna gebeurde. Wel is bekendgemaakt dat de student enkele minuten later in een klaslokaal door een agent werd uitgeschakeld. De politiechef was onder de indruk van wat hij aantrof. "De plaats delict zag eruit als een filmset", zei hij.

"Gruwelijke misdaad"

Twee politiemannen raakten gewond. In totaal zijn acht gewonden in een ziekenhuis opgenomen. Een van de dodelijke slachtoffers stierf in het ziekenhuis. Op het moment dat de schutter toesloeg waren er vermoedelijk geen gewapende militairen in de buurt. Amerikaanse militairen mogen op een legerbasis alleen wapens dragen als ze die voor een oefening nodig hebben.

Een officier van de vliegbasis dankte de agenten voor het snelle ingrijpen. "Zonder hen had het een stuk slechter kunnen aflopen", zei hij.

President Trump zegt dat de Saudische koning Salman hem telefonisch heeft gecondoleerd. In een verklaring spreekt Salman van een "gruwelijke misdaad". Volgens hem proberen de Saudische veiligheidsdiensten in samenwerking met de Amerikanen te onderzoeken wat er zich precies heeft afgespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl