NOS Voetbal

Van Bommel: 'Voel de steun van de directie'

'Maak je echt geen zorgen, ik weet in wat voor situatie wij zitten'

Mark van Bommel beseft dat het zaterdagavond menens is in de competitiewedstrijd van PSV tegen Fortuna Sittard. De trainer ligt door de slechte resultaten (één zege in de laatste negen duels) al wekenlang onder vuur en weet dat alleen een zege hem kan helpen.

"Je hoeft je echt geen zorgen te maken dat ik niet weet in wat voor situatie ik zit," aldus Van Bommel op de persconferentie. De Limburger beseft dat nieuw puntenverlies zijn ontslag bij PSV dichterbij brengt. "Dat zien we dan wel. Het belangrijkste is dat wij morgen gewoon moeten winnen."

'Toon is altijd duidelijk'

Toon Gerbrands liet deze week tussen de regels door merken dat het krediet van Van Bommel stilaan opraakt. De coach zegt geen moeite te hebben met de uitspraken van zijn algemeen directeur. "Toon is altijd duidelijk. Maar ik voel steun van de directie", aldus Van Bommel.

De trainer ziet en hoort veel wat er over hem en PSV wordt geschreven. "Dat hoort erbij. Maar ik moet bij de les blijven en de dingen vertellen zoals ik ze zie", zegt Van Bommel.

Het vertrek van Bert van Marwijk als bondscoach van Saudi-Arabië verandert volgens Van Bommel niet veel. De oud-bondscoach van Oranje zou zich wellicht nu vaker met PSV kunnen bemoeien, maar hij loopt volgens Van Bommel al vaak op de Herdgang. "Jullie zien niet alle trainingen, maar hij is er al heel vaak."

PSV, de nummer drie van de eredivisie, speelt zaterdagavond vanaf 19.45 uur de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard, dat op de veertiende plaats staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl