ANP
NOS NieuwsAangepast

Ontvoerd meisje na Amber Alert gevonden, vader aangehouden

Het 11-jarige meisje uit Lelystad voor wie vanmiddag een Amber Alert werd uitgegeven, is terecht. Haar vader is aangehouden en het meisje is in goede gezondheid. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het meisje werd eerder door haar vader ontvoerd.

De politie roept iedereen die het Amber Alert heeft gedeeld op sociale media, om het bericht te wissen, zodat het meisje terug de anonimiteit in kan.

Het meisje en haar vader werden kort na het uitgeven van het Amber Alert aangetroffen in het centrum van Lelystad.

De politiewoordvoerder zegt in een reactie tegen de NOS dat de aanhouding het gevolg is van "een combinatie van recherchewerk en het Amber Alert".

Amber Alert zelden uitgestuurd

Een Amber Alert wordt zelden uitgegeven. Sinds de invoering in 2008 gebeurde dat slechts 27 keer. Daarnaast zijn er zo'n duizend Vermist Kind Alerts uitgegeven. Het verschil is dat bij een Amber Alert wordt gevreesd voor het leven van het vermiste kind, of dat het kind direct gevaar loopt.

Een Amber Alert wordt verzonden via sms, apps en e-mails en verschijnt daarnaast op onder meer reclameschermen, snelwegborden en websites. Volgens de politie bereikt een Amber Alert 89 procent van de Nederlanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl