De politie nam auto's in beslag bij de garage waar de verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden ANP

Een aantal slachtoffers in een zedenzaak in Den Bosch wordt lastiggevallen. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ze "aan de digitale schandpaal genageld" nadat ze aangifte hadden gedaan.

Het gaat om drie meisjes van 15 en 16 uit Den Bosch die zouden zijn gedrogeerd en verkracht door acht mannen tussen de 18 en 26 jaar uit Den Bosch en Rosmalen.

Volgens de politie gaan er foto's rond op sociale media waarop een aantal slachtoffers te herkennen is en daarbij staan "kwetsende en grievende teksten". "Het is smaad en laster en dat zijn strafbare feiten", aldus de woordvoerder. "Wij nemen dit zeer serieus en stellen direct een onderzoek in".

Ook roept de politie op de berichten en foto's niet te delen. "Dit beschadigt de meisjes en kan strafbaar zijn", twittert de politie.

Mogelijk ook mishandeld

Vanochtend werden de acht mannen opgepakt in een langer lopend onderzoek naar groepsverkrachtingen. De verdachten zijn volgens het AD voor het merendeel neven van elkaar. De politie kan dat niet bevestigen, maar zegt wel dat het bekenden zijn van elkaar.

De mannen worden ervan verdacht de drie meisjes te hebben gedrogeerd en verkracht, nadat ze via sociale media contact hadden gelegd en met de meisjes hadden afgesproken. De politie vermoedt dat ze ook mishandeld zijn. De drie deden begin dit jaar, los van elkaar, aangifte. Mogelijk zijn er meer slachtoffers, de politie roept hen op om ook aangifte te doen.

STER reclame