De garage in Den Bosch waar de verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden
NOS NieuwsAangepast

Acht mannen opgepakt in onderzoek naar groepsverkrachtingen

De politie heeft vanochtend acht mannen opgepakt in een langer lopend onderzoek naar groepsverkrachtingen. De verdachten zijn tussen de 18 en 26 jaar en komen uit Den Bosch en Rosmalen. Zes van de acht verdachten zijn neven van elkaar, schrijft het AD. De politie kan dat niet bevestigen, maar volgens een woordvoerder zijn het in ieder geval wel bekenden van elkaar.

De woningen van de mannen zijn doorzocht, evenals een bedrijf in Den Bosch waar de verkrachtingen gebeurd zouden zijn.

De mannen worden ervan verdacht drie meisjes van 15 en 16 uit Den Bosch te hebben gedrogeerd en verkracht, nadat ze via sociale media contact hadden gelegd en met de meisjes hadden afgesproken. De politie vermoedt dat ze ook mishandeld zijn. De drie deden begin dit jaar, los van elkaar, aangifte.

De verkrachtingen zouden in een garagebedrijf in Den Bosch hebben plaatsgevonden:

Acht mannen opgepakt voor groepsverkrachtingen in een garage in Den Bosch

Mogelijk zijn er meer slachtoffers, zegt de politiewoordvoerder. "Nu de verdachten vastzitten, hopen we dat mensen alsnog naar de politie stappen, ook omdat ze dan hulp aangeboden krijgen."

Burgemeester Mikkers van Den Bosch heeft de garage in kwestie een jaar gesloten. "Ik vind het heel moedig van de meisjes dat ze naar de politie zijn gegaan. Daardoor is de zaak aan het rollen gekomen. De politie heeft goed recherchewerk geleverd. Met als resultaat deze aanhoudingen."

Bij de doorzoekingen zijn negen auto's en enkele duizenden euro's in beslag genomen. Ze worden gebruikt om de slachtoffers een schadevergoeding te betalen als die door de rechter wordt opgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl