Een impresse van het nieuwe bord op station Utrecht Centraal, dat 8 bij 4,5 meter groot wordt NS

Op station Rotterdam Centraal is afgelopen week gestart met het plaatsen en testen van een nieuw, groot reisinformatiebord voor treinen. Eind dit jaar krijgt ook station Den Haag Centraal een groot nieuw bord. Utrecht Centraal volgt in de loop van 2020, meldt de NS. Nu hangen, ook op de belangrijkste stations, alleen kleine informatieschermen.

De komst van een nieuw groot scherm met treininformatie was ruim twee jaar geleden al door het spoorwegbedrijf aangekondigd, na het verdwijnen van de welbekende analoge 'klapperborden', die op meerdere grote stations hingen. Nu is dus ook bekend dat de 'XL-informatieschermen' de komende tijd op de stations worden geplaatst.

Utrecht wacht op vergunning

Het bord op Rotterdam Centraal wordt 9,50 bij 1,80 meter en staat vanaf woensdag 18 december 'aan'. Het bord op Den Haag Centraal wordt 7,0 bij 2,0 meter en wordt voor de poortjes opgehangen.

Het bord op Utrecht Centraal keert op de vertrouwde plek terug, midden in de stationshal, en wordt 8 bij 4,5 meter. Dat het daar wat langer duurt, komt omdat de vergunning nog niet rond is.

Het bord op station Rotterdam Centraal wordt voor de poortjes opgehangen, aan de centrumzijde NS

STER reclame