Ronaldo baalt van het gelijkspel

Klungelend Juventus verspeelt koppositie aan Internazionale

Juventus heeft in de Serie A voor de derde keer punten gemorst. In Turijn werd het 2-2 tegen middenmoter Sassuolo. Hierdoor is Internazionale na een 2-1 thuiszege op SPAL de nieuwe koploper. De Milanezen hebben nu één punt meer dan de rivaal.

Juventus begon stroef aan het duel met Sassuolo, maar kwam door een harde schuiver van Leonardo Bonucci wel op 1-0. Even later maakte Jérémie Boga namens de bezoekers met een mooi stiftje gelijk.

Geklungel

Pal na rust schonk Juve Sassuolo op kolderieke wijze een goal: Juan Cuadrado speelde Matthijs de Ligt op een knullige manier aan, waardoor de Nederlandse verdediger in problemen kwam en de bal verspeelde. Tot overmaat van ramp dook doelman Gianluigi Buffon ook nog over het schot van Francesco Caputo heen.

De 2-1 achterstand schudde Juventus wakker. Een reeks kansen volgde en Ronaldo maakte gelijk uit een penalty, maar Sassuolo bleef in het vervolg knap overeind.

Internazionale

Bij Internazionale was Lautaro Martinez de grote man. Hij scoorde voor rust twee keer. Met een schuiver door de benen van Igor tekende de Argentijn voor de 1-0 en uit een voorzet van Antonio Candreva maakte hij met een kopbal vervolgens de 2-0, wat al zijn vijfde doelpunt in negen dagen was.

Lautaro Martinez viert zijn treffer tegen SPAL

Mattia Valoti bracht de staartclub vlot na de rust terug na een knappe actie en daarna bleef het spannend omdat Inter verzuimde om verder afstand te nemen. SPAL, dat dit seizoen pas twee keer won, kreeg zelfs nog een paar mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Internazionale bleef overeind.