Wereldbekerzeges voor Lavreysen en Eefting Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Harrie Lavreysen heeft in Hongkong bij de wereldbekerwedstrijden goud veroverd op de sprint. In de finale was hij in twee races te sterk voor aartsrivaal Jeffrey Hoogland.

De twee Nederlanders betwisten elkaar de laatste jaren in vrijwel alle grote finales. Dit seizoen is wereldkampioen Lavreysen meestal de Europees kampioen Hoogland de baas.

Dat was al het geval in de vorige twee wereldbekerwedstrijden en ook in Hongkong won de Brabander. In de eerste finalerace werd Hoogland nipt verslagen, waarna hij in de tweede voor een andere tactiek koos. Hij sloeg direct een flink gat, maar Lavreysen achterhaalde hem en won de sprint.

Eefting wint scratch

Roy Eefting schreef de scratch op zijn naam. De 30-jarige renner won met groot vertoon van macht de sprint en pakte daarmee zijn eerste wereldbekerzege.

De race over 60 ronden (15 kilometer) kwam nimmer op gang. Niemand slaagde erin om een gat te slaan, laat staan een ronde te pakken. Eefting probeerde even weg te rijden, maar hield zich verder koest. De winnaar van het WK-zilver positioneerde zich vervolgens uitstekend in de sprint en won met gemak.

Geen hoofdrol voor Braspenninx

Shanne Braspennincx plaatste zich knap voor de finale van de keirin, maar daarin kon ze geen potten breken. In de eerste rondes probeerde ze zich even te mengen in de strijd, maar uiteindelijk moest ze met plaats zes genoegen nemen.

Yoeri Havik en Roy Pieters kwamen op de madison (koppelkoers) niet verder dan de negende plaats. Het Nederlandse duo wist een sprint te winnen en werd een keer tweede. Het Duitse koppel Kluge en Reinhardt won met overmacht.

STER reclame