Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo-ADO Den Haag Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Heracles heeft tegen ADO Den Haag zijn blakende thuisvorm onderstreept (4-0). De ploeg uit Almelo won voor de vijfde keer op rij op eigen bodem en levert door de enorme productiviteit inmiddels ook de eredivisietopscorer in de persoon van Cyriel Dessers.

De Belg die in de subtop te licht werd bevonden door FC Utrecht staat nu met elf competitiegoals boven Quincy Promes (Ajax) en Donyell Malen (PSV). En Heracles is met een vijfde plek nu zélf subtopper.

Tegen een zwak ADO kon Dessers zich met Heracles heerlijk uitleven, al kreeg hij zijn goals niet op een presenteerblaadje. De spits plukte halverwege de eerste helft een bal van Alexander Merkel uit de lucht. Met een sierlijke aanname schudde hij meteen zijn bewaker Tom Beugelsdijk af, waarna hij hard en laag binnenschoot.

Kort na rust schatte Dessers het voorbereidende werk van Mo Osman op waarde (3-0), waarna het duel ruim binnen het uur al gespeeld was. Mauro Júnior had namelijk vlak voor de pauze met een intikker ook al zijn duit in het zakje gedaan.

Cyriel Dessers viert de 1-0 met een shirt van de geblesseerde Navajo Bakboord Pro Shots

ADO bracht amper wat in tegen het Almelose aanvalsspel. John Goossens was twee keer gevaarlijk met zijn linker, met een schot van afstand en een vrije trap iets buiten het strafschopgebied.

Alfons Groenendijk zat voor de 96ste keer op de bank tijdens een competitieduel van de Hagenaars, maar de vraag is of hij de honderd gaat halen gezien het vertoonde spel en de benauwde, zeventiende plek op de ranglijst.

Slechts Alexander Merkel strooide nog wat zout in de Haagse wond. Zelfs een eretreffer van Tomás Necid (hands) was ADO na het bekijken van de videobeelden niet gegund.

Voor Heracles was het uitvallen van Lennart Czyborra met een enkelblessure een smetje op de zege. Jeff Hardeveld maakte op zijn beurt na bijna twee jaar zijn rentree.

Bekijk hieronder de reactie van Cyriel Dessers:

Dessers minimaal een dag topscorer van de eredivisie: 'Zeker geen toeval'
Statistieken Heracles Almelo-ADO Den Haag

STER reclame