Fortuna verslaat Groningen in merkwaardige mistwedstrijd

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Groningen

Fortuna Sittard heeft FC Groningen de eerste nederlaag in acht duels toegebracht. In een bijzonder matige wedstrijd was een treffer van de Limburgers genoeg voor de zege: 1-0.

De slaapverwekkende eerste helft in Sittard kende slechts twee momenten om te onthouden en beide hadden niets met voetbal van doen: de indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden oud-trainer Pim Verbeek en even daarna de korte onderbreking vanwege vuurwerk.

Een minuut stilte voor Pim Verbeek

Voor de tweede week op rij zochten de spelers van Fortuna Sittard kort na het begin alweer de kleedkamers op. Vorige week waren de Zwolse fans verantwoordelijk voor het vuurwerk, dit keer zorgden de supporters uit Groningen voor de rooksignalen.

Het zicht van arbiter Richard Martens en zijn assistenten werd dusdanig gehinderd door de rook, dat hij de wedstrijd tijdelijk moest onderbreken.

Supporters van FC Groningen steken vuurwerk af in Sittard
    ...met als gevolg dat de arbitrage de overzijde van het veld niet meer ziet.

Op het veld viel voor rust weinig tot niets te beleven. In de tweede helft was het niveau nauwelijks hoger, al kwam FC Groningen iets beter voor de dag.

Mo El Hankouri kreeg de beste kans, maar wist doelman Koselev niet te verrassen met zijn lobje. Aan de andere kant voorkwam de Japanse Groninger Ko Itakura met een ultieme tackle de openingstreffer van Vitalie Damascan.

Toch een treffer

Net toen de mist het zicht op een voetballend hoogtepunt helemaal leek weg te nemen, kwam Fortuna uit het niets op 1-0.

Doelman Sergio Padt kreeg een schot van Mark Diemers niet helemaal onder controle, waardoor de Finse invaller Rasmus Karjalainen in de rebound kon scoren.

Vlak voor tijd schoot Hrustic een vrije trap net over het doel van Fortuna, waarna de oranje bal in de toegevoegde tijd nog zijn entree maakte. Een tweede doelpunt viel echter niet te ontwaren in de Limburgse mist.

Was Fortuna-Groningen 'volwassen' of 'gewoon slecht'?

Dat de neutrale toeschouwers niet verwend werden met de voorstelling in Sittard, daar waren beide trainers het over eens.

Maar waar Fortuna-trainer Sjors Ultee dat vooral de verdienste van zijn ploeg vond, was Groningen-coach Danny Buijs glashelder: "Dit was gewoon heel slecht."