NOS Sport

Eerste wereldbekerzege voor skiester Bassino

Bassino wint reuzenslalom in Killington

Marta Bassino heeft in het Amerikaanse Killington de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom gewonnen. De Italiaanse was na twee runs 0,26 sneller dan haar landgenote Federica Brignone. Mikaela Shiffrin eindigde voor eigen publiek als derde (+0,29).

De 23-jarige Bassino won de eerste run, waarin de verschillen klein waren. Maar liefst tien skisters hadden minder dan een seconde toegegeven op de snelste tijd van Bassino.

De Italiaanse kon in de tweede run die druk aan en boekte zo op de Amerikaanse piste haar eerste wereldbekerzege. Ze had al wel vijfmaal op een wereldbekerpodium gestaan.

De Nieuw-Zeelandse Alice Robinson, die vorige maand in Sölden verrassend de eerste reuzenslalom had gewonnen, ging in de eerste run onderuit.

Dressen wint afdaling Lake Louise

De mannen kwamen zaterdag in actie in Lake Louise, waar de eerste afdaling van het seizoen op het programma stond. Die werd gewonnen door Thomas Dressen.

Dressen wint afdaling in Lake Louise

De Duitser, die vorig seizoen miste door een knieblessure, was 0,02 eerder binnen dan de Italiaan Dominik Paris. De twee Zwitsers Carlo Janka en Beat Feuz gaven 0,26 toe en werden derde.

Veel skiërs hadden een betere start dan Dressen, onder wie wereldkampioen Kjetil Jansrud en olympisch kampioen Matthias Mayer (2014). Zij verloren echter in het tweede deel van de afdaling snelheid en daar hield Dressen het verlies beperkt.

De 26-jarige Duitser boekte in Canada zijn derde wereldbekerzege, die allemaal op de afdaling kwamen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl