Sloetski: 'Ik wil iedereen bedanken, ik stop bij Vitesse'

Leonid Sloetski stapt op als trainer bij Vitesse. Dat maakte hij bekend na de 3-2 nederlaag bij sc Heerenveen. Het was de vijfde nederlaag op rij voor de Arnhemmers.

Meteen na afloop van de wedstrijd maakte Sloetski zijn afscheid bekend. "Ik wil mijn spelers, de staf en de supporters bedanken voor mijn tijd in Nederland. Ik stop bij Vitesse", aldus Sloetski. Ook zijn assistenten Oleg Jarovinski, Vasili Berezoetski en Aleksej Berezoetski vertrekken.

"Na vijf nederlagen op rij hoort een trainer te stoppen. Ik heb geprobeerd de situatie om te draaien en de spelers vertrouwen te geven, maar ik moet aan de club en het team denken. Het seizoen is nog lang, er is tijd om dingen te veranderen. Als ik de woorden of daden niet kan vinden, kan iemand anders het misschien beter doen."

Sloetski was sinds vorig seizoen trainer van Vitesse. Hij volgde interim-trainer Edward Sturing op, die nu als belangrijke kandidaat geldt om het seizoen af te maken.

Voor zijn klus bij Vitesse was Sloetski onder meer in dienst bij CSKA Moskou en Hull City. Ook was hij bondscoach van Rusland, waarmee hij zich plaatste voor het EK van 2016.

Linssen: 'Dit raakt me heel erg'

Aanvoerder Bryan Linssen reageerde geëmotioneerd op het plotselinge vertrek van zijn trainer. "Het is een fantastische man en het is een eer dat ik voor hem mocht voetballen. Ik wil hem heel erg bedanken voor alles wat hij ons heeft geleerd, voor zijn passie en zijn strijd."

Linssen geëmotioneerd na vertrek Sloetski: 'Dit raakt me heel erg'

Sloetski hield na de wedstrijd een speech van een minuut, vertelde Linssen, waarin hij iedereen bedankte en zei dat de spelers hem altijd mogen bellen. "Het was echt pijnlijk, iedereen reageerde verslagen", zei Linssen. "Dit raakt me heel erg."

Pasveer: 'Hebben de trainer in de steek gelaten'

Keeper Remko Pasveer reageerde verbouwereerd op het afscheid van Sloetski. "Hij heeft het ons net in de kleedkamer medegedeeld. We hebben hem in de steek gelaten. Het is een man die keihard heeft gewerkt voor de groep."

Pasveer: 'We hebben de trainer in de steek gelaten'

"We hadden gehoopt de boel tegen Heerenveen na vier nederlagen op rij te kunnen omdraaien", vervolgde Pasveer. "En het zag er in de eerste helft ook nog goed uit."

De Arnhemmers stonden na 40 minuten op een 2-0 voorsprong, maar gaven die uiteindelijk nog uit handen.

Technisch directeur Mohammed Allach verklaarde dat Vitesse nu intern in beraad gaat om zo snel mogelijk met een oplossing te komen.

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen-Vitesse (3-2).

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen-Vitesse Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame