Orkun Kökçü gaat dapper het duel aan namens Feyenoord

Feyenoord leeft nog, maar zit in lastig parket na gelijkspel tegen Rangers

Feyenoord heeft nog steeds een kans om de volgende ronde van de Europa League te halen, maar heeft dat niet meer in eigen hand. In de eigen Kuip speelden de Rotterdammers na een sterke eerste helft met 2-2 gelijk tegen Rangers FC.

De ploeg van Dick Advocaat moet nu over twee weken winnen op bezoek bij Porto om door te kunnen gaan. Hierbij is Feyenoord dan nog wel afhankelijk van het resultaat bij Rangers FC-Young Boys. De Schotten moeten het laatste duel in de groep winnen om Feyenoord te kunnen laten overwinteren.

De Rotterdammers, die begonnen zonder Ridgeciano Haps, Rick Karsdorp en Nicolai Jørgensen en met Nick Marsman in het doel vanwege blessures bij Kenneth Vermeer en Justin Bijlow, startten sterk en zochten direct de aanval zonder daarbij heel grote kansen te creëren. Onnodig balverlies bij Feyenoord zorgde echter ook direct voor gevaar van de Rangers.

Na een kleine twintig minuten was Eric Botteghin met een kopbal uit een corner dicht bij de openingstreffer, in de rebound raakte Leroy Fer met zijn inzet de paal.

Het bleek het begin van een fase waarin Feyenoord sterk speelde, veel creëerde en de Rangers niet in het spel voorkwamen. Jens Toornstra zag na een half uur zijn van richting veranderde schot in het Schotse doel verdwijnen en zette zo zijn ploeg terecht op voorsprong. Steven Berghuis en Luis Sinisterra verzuimden vervolgens om de score verder op te voeren.

Jens Toornstra wordt na zijn 1-0 bejubeld

Na rust meldden de Schotten zich nadrukkelijker voor het doel van Marsman. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Alfredo Morelos liep slim weg uit de rug van Marcos Senesi en kopte de voorzet van Ryan Kent binnen. Niet veel later kopte Morelos opnieuw raak; 1-2. De Colombiaan wist tussen twee verdedigers in de bal achter Marsman te krijgen.

Juist op het moment dat Feyenoord verslagen leek, bracht Sinisterra nieuw leven in De Kuip. De aanvaller passeerde na een uitbraak twee man en wist vervolgens met een prachtig stiftje doelman Allan McGregor te passeren.

De Rotterdammers probeerden vervolgens nog de overwinning uit het vuur te slepen, maar wisten geen echte grote kansen meer te creëren. Zodoende bleef een overwinning uit en moet het laatste duel in groep G over twee weken de beslissing brengen.