Wout Weghorst viert zijn treffer
NOS VoetbalAangepast

Weghorst en Kluivert scoren, Arsenal-fans boos na opnieuw geen zege

VfL Wolfsburg, KAA Gent, Sporting Braga en Wolverhampton Wanderers hebben zich na de vijfde speelronde verzekerd van de knock-outfase van de Europa League. Arsenal verloor thuis van Eintracht Frankfurt. Grote consequenties heeft dat niet voor de 'Gunners', maar het was wel hun zevende wedstrijd op rij zonder zege.

Penalty

Wout Weghorst was de grote man aan de zijde van Wolfsburg. De spits tekende in groep I met een rake penalty voor de enige treffer in de uitwedstrijd tegen het Oekraïense Oleksandria. Door de overwinning plaatste de Duitse club zich voor de volgende ronde.

In dezelfde groep kan ook het Belgische KAA Gent, na de 0-0 tegen Saint-Étienne, een plek in de knock-outfase niet meer ontgaan.

Kluivert

Ook Justin Kluivert wist het net te vinden voor zijn ploeg. Mede dankzij de 20-jarige aanvaller won AS Roma in groep J met 3-0 op bezoek bij Istanbul Basaksehir. De Italianen zijn samen met de Turken en Borussia Mönchengladbach nog in de race voor de volgende ronde.

Debutant Wolverhampton Wanderers en Sporting Braga wisten ook allebei de knock-outfase te bereiken. De twee ploegen hadden aan een punt genoeg en speelden in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk in groep K.

Astana viert de 2-1

Manchester United blameerde zich eerder op de avond op bezoek bij FC Astana. De 'Red Devils' waren al zeker van de volgende ronde en gingen met 2-1 ten onder in Kazachstan. Bij de Engelse formatie stond de Nederlandse jeugdinternational Tahith Chong in de basis.

Bij een 1-0 voorsprong voor United miste de 19-jarige Chong een kans voor open doel. Hij werkte de bal over. Tot overmaat van ramp maakte Astana meteen in de tegenaanval gelijk. Niet veel later kwam de ploeg uit Kazachstan op voorsprong door een eigen doelpunt van Di'Shon Bernard. Voor Astana betekende het de eerste overwinning in de poule.

'Emery out'

Een andere Engelse club kreeg in eigen huis een nederlaag te verwerken. Arsenal kwam dankzij Pierre-Emerick Aubameyang in de extra tijd van de eerste helft nog wel op voorsprong, maar na rust deed de Japanner Daichi Kamada de Londenaren met twee goals de das om: 1-2.

Fans van Arsenal tonen hun ongenoegen over trainer Unai Emery

Dat Arsenal desondanks de leiding hield in groep F en de volgende ronde voor het grijpen heeft, maakte voor de fans geen verschil. Zij toonden hun ongenoegen over de prestaties van de ploeg van Unai Emery door bordjes met de tekst 'Emery out' tevoorschijn te toveren.

Getafe

In groep C gaan Getafe en FK Krasnodar over twee weken in een rechtstreeks duel uitmaken wie zich naast FC Basel plaatst voor de knock-outfase in Europa. Getafe won op bezoek bij Trabzonspor met 1-0. Krasnodar speelde met Tonny Vilhena in de basis thuis tegen het dus al geplaatste Basel. De Russen wonnen eveneens met 1-0.

Voor de vijfde speelronde waren Sevilla, FC Basel, Celtic, Espanyol en Manchester United al zeker van een vervolg in de Europa League. Daar zijn vanavond AZ, KAA Gent, VfL Wolfsburg, Sporting Braga, Wolverhampton Wanderers, Apoel Nicosia, Sporting Portugal en LASK bij gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl