Bernio Verhagen bij zijn presentatie bij Viborg Viborg FF

Een opmerkelijk verhaal in Denemarken. Voetbalclub Viborg FF heeft aangifte gedaan tegen 'spookvoetballer' Bernio Verhagen en diens zaakwaarnemers. De 25-jarige Nederlander zou zich hebben voorgedaan als profvoetballer, maar bleek dat in werkelijkheid helemaal niet te zijn.

Verhagen arriveerde in oktober in Denemarken. Bij zijn eerste training bij Viborg werd hij van het veld gehaald, nadat was gebleken dat zijn kwaliteiten als voetballer absoluut niet voldeden.

Viborg meldde eerder deze week al dat het contract van de speler is ontbonden en dat er strafrechtelijke stappen worden ondernomen. "Er is een beeld ontstaan van grootschalige fraude, waarbij waarschijnlijk meerdere mensen in verschillende landen betrokken zijn", meldde de club in een statement. Zo zouden er documenten zijn vervalst en wordt er volgens persbureau Reuters ook gesproken van identiteitsfraude.

Verhagen maakte in juli nog bekend over te stappen naar het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC:

De Deense eerstedivisionist Viborg zou in juli zijn benaderd door een man die beweerde dat hij werkte voor het grote managementbureau Stellar Group. Volgens diegene zou Verhagen in januari naar China verkassen en tot die tijd ergens moeten spelen. De speler werd vervolgens vastgelegd zonder dat Viborg hem ooit in actie had gezien.

Vier clubs in één jaar

Voor zijn korte verblijf bij Viborg zou Verhagen onder contract hebben gestaan bij de Chileense club Audax Italiano en daarvoor zou hij hebben getekend bij het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC.

De eigenaar van de club zegt nu echter dat de voetballer nooit onder contract heeft gestaan in Zuid-Afrika. "We ontdekten dat er iets niet klopte en hebben hem toen geen contract aangeboden."

Eerder dit jaar zou de speler ook zijn uitgekomen voor Dinamo-Auto, een club uit Moldavië. Hoofdtrainer Igor Dobrovolski liet echter aan Reuters weten nog nooit van de Nederlander te hebben gehoord.

De voetballer heeft in een interview met de Deense televisie verklaard dat er niets klopt van het verhaal van Viborg en zei ook dat de media in Denemarken de zaak hebben opgeklopt.

Verhagen is inmiddels wel gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin en diefstal, volgens een verklaring van de plaatselijke officier van justitie. Hij zou daarvoor vrijdag voor de rechter moeten verschijnen.

STER reclame