NOS NieuwsAangepast

Prinses Ariane naar school

Prinses Ariane is vandaag voor het eerst naar de basisschool. De jongste dochter prins Willem-Alexander en prinses Máxima werd gisteren 4 jaar en daarom mag ze vandaag naar de nieuwe school.

Ariane gaat naar groep 1A van de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Haar oudere zussen Amalia (7) en Alexia (5) zitten op dezelfde school, respectievelijk in groep 4 en groep 2.

Wennen

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima brachten hun jongste dochter samen naar school. Samen met hun twee andere dochters namen ze de tijd om Ariane even te laten wennen in de klas, gadegeslagen door enkele journalisten.

Schooldirecteur Gerard Coenraad verwelkomde het koninklijke gezelschap bij binnenkomst. Daarna werd Ariane begroet door juf Carla en juf Yvonne, die in 2007 ook Alexia verwelkomden op school.

Bij binnenkomst hielp prinses Amalia haar jongste zusje bij het vinden van de plek voor haar tas en jas. Daarna las ze een boekje voor aan haar zussen dat door Ariane was uitgezocht.

Weg

Prinses Ariane, de vierde in de lijn van troonopvolging, staat naar verluidt al een tijdje te trappelen om naar school te gaan. Haar moeder, prinses Máxima, bestempelde haar jongste dochter eerder als een kind met "een enorme power en wilskracht". Het prinsesje praat ook aan één stuk door, volgens haar moeder.

Na enkele minuten gesproken te hebben met de juffen namen de ouders en zussen van Ariane weer afscheid. Willem-Alexander en Máxima namen buiten nog even de tijd om uitgebreid te zwaaien naar hun dochter in de klas.

De komende dagen kan de prinses niet door haar ouders gebracht worden, omdat zij met koningin Beatrix op staatsbezoek gaan naar Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl