Sven Bender (links) viert zijn treffer met Panagiotis Retsos

Bosz overwintert met Leverkusen, Real en PSG spelen gelijk

Peter Bosz maakt met Bayer Leverkusen nog altijd kans om de achtste finales van de Champions League te bereiken. De Nederlander zag zijn ploeg met 2-0 winnen bij Lokomotiv Moskou, terwijl Juventus later op de avond met 1-0 te sterk was voor Atlético Madrid.

Daardoor is het gat tussen nummer drie Bayer Leverkusen en nummer twee Atlético Madrid in groep D nog maar één punt. Op 11 december valt de beslissing. De Duitsers ontvangen dan Juventus. De Spanjaarden krijgen Lokomotiv op bezoek.

Jubilaris

Leverkusen, dat z'n 100ste wedstrijd in de Champions League speelde, had het in de eerste helft in Moskou lastig. Toch ging het met een voorsprong de rust in na een eigen doelpunt van Rifat Dzjemaletdinov.

In de tweede helft zorgde Sven Bender op fraaie wijze voor de tweede Duitse treffer. Die klap kwam Lokomotiv niet meer te boven. Overwintering in de Europa League is in ieder geval een feit voor Leverkusen, maar het kan dus nog mooier worden.

Juventus kwam tegen Atlético Madrid op slag van rust op voorsprong door een fraaie vrije trap van Paulo Dybala. Die stand bleef op het bord. Een sterke Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd.

Stand in groep D

1. Juventus 5-13
2. Atlético Madrid 5-7
3. Bayer Leverkusen 5-6
4. Lokomotiv Moskou 5-3

In groep A eindigde het prestigeduel tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain in 2-2. Karim Benzema maakte na ruim een kwartier zijn 51ste goal in de Champions League en voegde daar tien minuten voor tijd nog een treffer aan toe. PSG kwam via Kylian Mbappé en Pablo Sarabia toch nog langszij. Gareth Bale trof namens Real in blessuretijd de paal uit een vrije trap.

Real-doelman Thibaut Courtois kreeg rood na een overtreding op de doorgebroken Mauro Icardi, maar die kaart werd ingetrokken. Na bestudering van beelden werd in de bewuste aanval een eerdere overtreding op Real-verdediger Marcelo geconstateerd.

Karim Benzema juicht

Galatasaray, met Ryan Donk in de basis, leek op de ranglijst over concurrent Club Brugge heen te wippen. De Turken stonden in het onderlinge duel lange tijd op voorsprong door een goal van Adem Büyük in de openingsfase.

In blessuretijd maakte Krepin Diatta alsnog de 1-1 voor de Belgen, die afsloten met negen man na rood voor Diatta (2x geel) en Clinton Mata (2x geel). Ruud Vormer ontbrak wegens een schorsing.