Nieuwsuur-verslaggever Roozbeh Kaboly (l), danser Ahmad Joudeh en producent Iris Lammertsma vieren het winnen van de Emmy
NOS NieuwsAangepast

Twee keer Nederlands succes bij uitreiking International Emmy's

Bij de uitreiking van de International Emmy Awards is de Nederlandse documentaire Dance or Die in de prijzen gevallen. Het door Nieuwsuur-verslaggever Roozbeh Kaboly gemaakte verhaal over een jonge Syrische danser won in de categorie Arts Programming.

De documentaire werd in juni 2018 uitgezonden door het NTR-programma Het Uur van de Wolf en gaat over de 27-jarige Ahmad Joudeh. Hij is bezeten van dansen, maar de oorlog in zijn geboortestad Damascus maakt het hem onmogelijk om zijn passie uit te voeren.

Kaboly is "zeer vereerd" met de prijs, laat hij op Twitter weten:

De danser grijpt de kans om het geweld te ontvluchten dan ook met beide handen aan en komt uiteindelijk in Nederland terecht, waar hij optreedt bij voorstellingen van Het Nationale Ballet.

Nog een prijs

Dance or Die was niet de enige documentaire die bekroond werd met een prijs. Ook Bellingcat - Truth in a Post-Truth World van regisseur Hans Pool kreeg een Emmy. De VPRO-productie kreeg die in de categorie Documentary.

Bekijk hieronder de trailer van de documentaire:

De film legt uit hoe onderzoekers van het journalistieke platform te werk gaan en onderzoekt of het medium een alternatief biedt voor de traditionele journalistiek. Daarbinnen is niet altijd tijd en budget voor langer lopende onderzoeksjournalistiek.

De Emmy Awards gelden als de belangrijkste internationale tv-onderscheidingen ter wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl