De ontdooide ijsvogel in het Natuur Historisch Museum Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Ingevroren ijsvogel niet langer te zien in Rotterdams museum

Een ingevroren ijsvogel die sinds 2018 was te zien in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is verdwenen uit de tentoonstelling 'Dode dieren met een verhaal'.

"Het ijs waarin de vogel zat was namelijk dof en ondoorzichtig geworden", vertelt directeur Moeliker van het museum aan regionale omroep Rijnmond.

Daarom ging zondag de stekker uit de speciale vries-vitrine. "Het was dramatisch. We hebben deze ijs-ijsvogel ruim een jaar geëxposeerd. Het was uniek in museumland om een ijsvogel in het fatale ijs te zien."

Het beestje werd in maart 2018 gefotografeerd door de 13-jarige Christoph uit Oostzaan. De foto ging viral, waarmee de dode ijs-ijsvogel wereldberoemd werd.

De ijsvogel in het ijs

Bezoekers kwamen zondag speciaal naar het Natuurhistorisch Museum om de ontdooiing van de ijsvogel te zien. "Langzaamaan kwamen de kleuren weer door het smeltende ijs heen. Het is een prachtige azuurblauwe vogel. Prachtig om te zien", omschrijft Moeliker.

Het is nog niet duidelijk wat nu met de dode ijsvogel gaat gebeuren. Volgens museumdirecteur Moeliker is het lastig om het beestje op te zetten. "Dat is moeilijk, want de huid is niet helemaal goed meer", legt Moeliker uit. "In het ergste geval gaat de vogel in een pot met sterk water."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl