Open up is het thema van het songfestival in Rotterdam
NOS Nieuws

Financiering Songfestival waarschijnlijk rond, 'seinen staan op groen'

De financiering van het Eurovisie Songfestival, volgend jaar in Rotterdam, lijkt rond te komen. Volgens minister Slob staan de "meeste seinen op groen" om een bedrag uit de Algemene Mediareserve te halen.

Slob zegt dat er door meevallende reclame-inkomsten meer geld is dan oorspronkelijk gedacht. Bedragen noemt hij niet, volgende week verwacht hij meer duidelijkheid te kunnen geven.

In de pot met reserves zit geld dat al voor de omroepen is gereserveerd. De overheid trekt dus geen extra geld uit.

Slob waarschuwt dat als er geld uit de reserves gehaald wordt, het niet meer aan andere zaken kan worden uitgegeven. Volgens de NPO zijn de omroepen daar al mee akkoord gegaan.

De NPO is blij dat de meeste seinen op groen staan, "Maar formeel staat er nog niks op papier, daar wachten we nog wel even op", benadrukt een woordvoerder. Dat er waarschijnlijk geld komt, is volgens de NPO "goed nieuws voor Nederland".

De Tweede Kamer spreekt vandaag over de mediabegroting. PvdA-leider Asscher riep op tot het creëren van rust rond de financiering van het songfestival. Hij zei dat hij de soms zure discussie over het liedjesfestijn jammer vindt, omdat heel veel mensen ervan genieten. "Zullen we het dus even een beetje vrolijk houden?"

Definitieve duidelijkheid komt er naar verwachting dus volgende week, Minister Slob hoopt kennelijk dat het bij een eenmalige gebeurtenis blijft. "Het is leuk om te winnen, maar dan heb je wel een opgave", aldus de minister. "Het winnen is Ierland drie keer overkomen, dat moeten wij niet hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl